25 Eylül 2017 Pazartesi

KREM KARAMELLİ KEK


Malzemeler:
Karameli için:
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Krem karameli için:
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
500 ml süt
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
Kek için:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
Yapılışı: Karamel için şeker ve limon suyu teflon bir tavada hiç karıştırmadan karamel kıvamına gelene kadar yakılır ve ortası delik kek kalıbının dibine dökülür ve katılaşana kadar bekletilir.
Krem karamel için olan malzemeler mixerle çırpılır ve tel süzgeçten geçirilip bir kenara alınır.
Kek için olan malzemeler de çırpılır ve hazırlanır.
Kek kalıbında donan karamelin üzerine hazırlanan krem karamel karışımı boşaltılır ve onun üzerine de çırpılmış olan kek karışımı düzgünce yayılarak dökülür. (Bu arada kak karışımı karışmış gibi gözükebilir ama pişmeye başlayınca kek üste çıkacak endişelenmeyin )  Su dolu bir tepsiye yerleştirilir ve 170⁰’de 45 dakika pişirilir ve kek kısmına kürdan testi yapılır. Soğuyan kek 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi günü kek kaynamış su dolu bir kapta 2-3 dakika bekletilip servis tabağın ters çevrilir ve tekrardan 1-2 saat kadar dolapta bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: