5 tane kabak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon veya tarçın
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Alt yatağı için:
500 gr süzme yoğurt
2 yemek kaşığı labne peyniri( istenirse)
1 veya 2 diş sarımsak
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 avuç ceviz içi
Yapılışı: Geniş bir kase içerisine baharatlar ve zeytinyağı konulup hepsi karıştırılır. Kabaklar uzunlamasına 4 parçaya kesilir, eğer kabaklar kalın ise 6 parçaya da kesilebilir. Daha sonra kabaklar baharatlı kaseye konulup güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kabaklar dizilir ve 190 dereceli fırında 30 dakika pişirilir. Kabaklar pişerken alt yatağı hazırlanır, bunun için yoğurt, istenirse labne peyniri ve sarımsak bir kase içerisinde karıştırılır ve servis yapılacak olan borcam veya tabak içerisine yayılır. Üzerine pişip soğumuş olan kabaklar dizilir. Zeytinyağı tavada ısıtılır içerisine toz biber ve ceviz konulup karıştırılır ve kabakların üzerine gezdirilerek dökülüp servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder