600 gr kuşbaşı antrikot et
2 tane patlıcan
2 tane patates
2 tane kırmızı kapya biber
2 tane yeşil biber
5 salkım domates
7 – 8 diş sarımsak
2 tane acı biber
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Yapılışı: Bütün sebzeler kuşbaşı şeklinde doğranır ve geniş kap içerisine alınır, kuşbaşı doğranmış etler de sebzelerin üzerine konulur. Sos malzemesi geniş bir kâsede karıştırılır ve sebzelerin üzerine dökülüp hepsi karıştırılır. Hazırlanan malzemeler fırın kabına yerleştirilir, üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır, kağıdın üzerine de alemin yon folyo ile sıkıca kapatılır ve önce 200 dereceli ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir sonra üzerindeki kağıt kaldırılıp 1 saatte o şekilde pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder