21 Eylül 2023 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler:

250 gr tereyağı veya margarin 

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt 

2 tane yumurta akı (sarıları üzerine)

1 yemek kaşığı şeker 

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat 

1-2 damla limon suyu 

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke 

5 su bardağı un

1 tutam dereotu 

İçi için: 

250 gr beyaz peynir

Üzerleri için:

Susam


Yapılışı: Un, karbonat, limon suyu ve dereotu hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınıp biraz karıştırılır. Daha sonra kontrollü bir şekilde un eklenir, unun üzerine karbonat konulup karbonatın üzerine limon sıkılır ve bütün malzemeler yoğrularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. En son dereotu eklenip az çevrilir. Hazırlanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elle üzeri düzeltilip ortasına peynirli içten konulur ve poğaça kapatılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpiştirilir ve 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: