3 tane kabak
3 tane havuç
1 tane kapya biber
6 tane kornişon turşu
1 kase mısır konservesi
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
500 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Üzeri için:
1 avuç ceviz içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı: Jülyen veya dikdörtgen şeklinde doğranmış olan kabaklar 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile tavaya alınır ve kabaklar yumuşayıncaya kadar sotelenip kenara alınır. Aynı tava içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve jülyen doğranmış olan havuçlar konulup havuçlar yumuşayıncaya kadar sotelenip onlar da kenara alınır ve her ikisi de soğumaya bırakılır.
Geniş bir kase içerisine yoğurt, tuz ve sarımsak konulup karıştırılır. Daha sonra içerisine soğumuş olan kabaklar ve havuçlar eklenir. Küçük doğranmış olan kapya biber, mısır, küçük doğranmış olan kornişon turşular, ince kıyılmış olan dereotu eklenir hepsi birlikte güzelce karıştırılır. Hazırlanan salata servis tabağına alınır, üzerine cezvede kızdırılmış olan zeytinyağ içerisine ceviz ve toz biber konulup karıştırılır ve salatanın üzerine gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder