Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
200 ml krema
80 gr bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı: Süt, un ve şeker bir tencereye alınıp tel çırpıcı ile güzelce çırpılır ve ocağa alınıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya eklenip ocaktan alınır ve mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Daha sonra hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir ve soğumaya bırakılır. Çikolata sosu için krema sütlüğe alınır ve kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutulur ve ocağın altı kapatılır. Çikolatalar kremanın içerisine konulur ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesi sağlanır. Daha sonra çikolata sosu muhallebilerin üzerine pay edilir ve tamamen soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletilir. Soğuyan muhallebinin üzeri çam fıstık ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
200 ml krema
80 gr bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı: Süt, un ve şeker bir tencereye alınıp tel çırpıcı ile güzelce çırpılır ve ocağa alınıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya eklenip ocaktan alınır ve mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Daha sonra hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir ve soğumaya bırakılır. Çikolata sosu için krema sütlüğe alınır ve kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutulur ve ocağın altı kapatılır. Çikolatalar kremanın içerisine konulur ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesi sağlanır. Daha sonra çikolata sosu muhallebilerin üzerine pay edilir ve tamamen soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletilir. Soğuyan muhallebinin üzeri çam fıstık ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder