Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
İçi için:
750 gr ıspanak
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı galeta
unu
Hamuru
açmak için.
2 su bardağı nişasta
Araları
için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: İçi için soğan yemeklik olarak çok küçük doğranır ve
az zeytinyağı ile kavrulur daha sonra içerisine güzelce yıkanıp ve kurutulmuş
olan ıspanaklar eklenir biraz sotelenir. Daha sonra 1 yemek kaşığı galeta unu
ve baharatları eklenip biraz kavrulup ocaktan alınır. Başka bir tavada az sıvı
yağ ile yumurta karıştırılarak pişirilir ve ıspanaklı karışıma eklenir, hepsi karıştırılıp
soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri ile
ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve 20 tene bezeye ayrılarak 20 dakika
kadar dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan 2
tanesi tabak büyüklüğünde açılıp arasına nişasta konularak üst üste konulur ve
ikisi birden nişasta yardımı ile çok ince bir şekilde açılır. Üzeri sıvı yağ
ile yağlanıp 2 ye katlanır, katlanan kenar kısmına iç malzeme ince şekilde
uzunlamasına yayılır ve gevşek rulo şeklinde sarılır. Yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye isterseniz ortadan başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirilir,
isterseniz de sarılan rulo uzunlamasına yan yana dizilir. Diğer bezelere de
aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder