10 Ekim 2021 Pazar

KATMER POĞAÇA


Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket instant (kuru) maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Araları için:
100 gr eritilmiş tereyağı
İçi için:
200 gr beyaz peynir1 tutam maydanoz

Yapılışı: Ilıtılmış süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak  ılık bir ortamda mayalandırılır. Mayalanan hamur 8 tane bezeye ayrılır. Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. Araları eritilmiş tereyağı ile yağlanıp geniş bir tabak içerisine üst üste konulur, en üsttekine yağ sürülmez, 20  dakika kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra hepsi birlikte un yardımı ile yufka büyüklüğünde açılır ve16 parçaya kesilir. Geniş tarafına iç malzeme konulur ve sigara böreği gibi gevşekçe sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepsinin üzeri örtü ile kapatılıp 20 dakika kadar oda ısısında tepsi mayası için bekletilir. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında üzerleri  kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: