Malzemeler:
250 gr margarin(yumuşak)
3 yemek
kaşığı pudra şekeri
1 çay
kaşığı kabartma tozu
1 su
bardağı ceviz veya fındık
1 tane limon kabuğu rendesi (istenirse)
3,5 su bardağı un
Üzerine bulamak için:
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı: Margarin ve şeker yoğurma kabına alınıp az yoğrulur. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan hamur yapılır. Yapılan hamurdan küçük bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. 180 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Tarçın ve pudra şekeri bir kase içerisinde karıştırılır ve fırından çıkan kurabiyeler tarçınlı karışıma bulanıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder