26 Ekim 2021 Salı

MANTARLI İTALYAN OMLET

 

Malzemeler:
1 paket mantar (400 gr)
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
2 tane közlenmiş kapya biber (istenirse)
2 tane patates (rendelenmiş)
1 tane kabak (rendelenmiş)
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı makarna (haşlanıp süzülmüş)
Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber, kekik
Sosu için:
5 tane yumurta
1 paket krema (istenirse 100 ml krema 100 ml süt kullanılabilir)
1 paket dil peyniri
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
Kaşar veya parmesan peyniri rendesi
 
Yapılışı: Mantarlar ince şekilde doğranır ve çok sıcak tencerede az zeytinyağı ile sotelenip başka bir tabağa alınır. Aynı tencereye az zeytinyağı konulup küçük küp şeklinde doğranmış olan biberler eklenip güzelce kavrulur. Daha sonra patatesler eklenip biraz kavrulur, kabak da eklenir ve oda kavrulur, bu aşamada sotelenen mantarlar da eklenir ve hepsi birlikte çevrilir. İnce doğranmış soğanlar ve baharatlar eklenir ve karışım ılımaya bırakılır.
Sos için yumurtalar geniş bir kaseye alınıp çırpılır, içerisine krema, baharatlar eklenir. En son çok küçük doğranmış olan dil peynirleri eklenip kenara alınır.
Ilımış olan mantarlı karışıma haşlanıp süzülmüş olan makarnalar eklenir, ince kıyılmış olan dereotu da eklenip hepsi güzelce karıştırılır. Hazırlanan sos malzemesi mantarlı karışım ile birleştirilir ve yağlı kağıt serilmiş olan küçük fırın tepsisine yayılır ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen omletin ilk sıcaklığı çıkınca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Not: İstenirse omlet domates sosu ile servis yapılabilir.


Hiç yorum yok: