14 Ekim 2021 Perşembe

KARAMELLİ MUHALLEBİ

 

Malzemeler:
1 lt süt
Yarım su bardağı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı (25 gr)
Karamel için:
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
 
Yapılışı: Süt, şeker, yumurta sarısı ve un bir tencereye alınır ve çırpılır. Daha sonra sürekli karıştırılarak ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Tereyağı ve vanilya eklenip ocağın altı kapatılır ve tereyağı ve vanilya sürekli karıştırarak muhallebiye yedirilir.
Karameli hazırlamak için şeker bir cezvede veya sütlükte yakılır ve hemen muhallebinin içerisine eklenip mixerle 2 dakika çırpılır ve muhallebi kâselere veya ıslatılmış borcama yayılır. Muhallebi biraz soğuyunca üzerine fındık içi serpiştirilip buzdolabında soğumaya bırakılır ve soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
 

 

Hiç yorum yok: