Malzemeler:
3 tane yufka
İçi için:
150 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 tene yeşil biber
1 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: İçi hazırlamak için kıyma hariç diğer malzemeler rondodan geçirilip bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma ve baharatlar eklenip hepsi karıştırılır. Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine yayılır, karşılıklı kenarları ortada üst üste gelecek şekilde kapatılır. Orta kısmına iç malzemenin üçte biri tam ortasına kare olacak şekilde yayılır ve kenardaki kalan yufka iç malzemenin üzerine kapatılır ve kapanan yufka az su ile ıslatılır ve diğer kenardaki yufka üzerine kapatılıp kare şekli elde edilir. Diğer iki yufkada aynı şekilde hazırlanır. Teflon bir tava ocak üzerinde ısıtılır ve hazırlanan yufkalar orta harlı ateşte pişirilir. Gözlemeler az kızarınca tersleri çevrilip üzerler tereyağı veya sıvı yağ ile yağlanıp servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder