Bardak ölçüsü: 200 gr su bardağı
Malzemeler:
125 gr tereyağı
125 gr margarin
2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı
125 gr margarin
2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 küçük kase ceviz içi
Yapılışı: Yağlar tencere içerisine alınıp güzelce eritilir, Daha sonra içerisine ölçülü un konularak orta hararetli ısıda sürekli karıştırarak kavrulur. Kavrulan unun olduğunu anlamak için kaşığın arkasına alınarak kontrol edilir, kaşığın arkasında minik minik kaynama olursa kavurma işlemi yeterlidir. Daha sonra ceviz içi eklenip az çevrilir, en son şeker ve süt eklenir ve karıştırılır, şeker eriyince ocak kapatılır ve istenirse kaşığa bastırılarak servis tabağına alınır veya servis tabağına alınıp üzeri kaşık ile düzeltilip kaşık ille şekil verilebilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Yapılışı: Yağlar tencere içerisine alınıp güzelce eritilir, Daha sonra içerisine ölçülü un konularak orta hararetli ısıda sürekli karıştırarak kavrulur. Kavrulan unun olduğunu anlamak için kaşığın arkasına alınarak kontrol edilir, kaşığın arkasında minik minik kaynama olursa kavurma işlemi yeterlidir. Daha sonra ceviz içi eklenip az çevrilir, en son şeker ve süt eklenir ve karıştırılır, şeker eriyince ocak kapatılır ve istenirse kaşığa bastırılarak servis tabağına alınır veya servis tabağına alınıp üzeri kaşık ile düzeltilip kaşık ille şekil verilebilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder