10 Mart 2021 Çarşamba

İRMİK HELVASI

 


Malzemeler:
3 su bardağı irmik (500 gr)
125 gr tereyağı
125 gr margarin
1 paket dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
 
 
Yapılışı: Şerbet malzemeleri bir tencereye alınıp karıştırılır ve ocakta şeker eriyinceye kadar kaynatmadan ısıtılıp kenara alınır.
Helvanın pişirileceği tencereye yağlar alınıp eritilir, daha sonra içerisine irmik ve dolma fıtığı eklenip 30 dakika kadar kısık ateşte sürekli karıştırılır. Fıstıklar renk almaya başlayınca kavurma işlemi yeterlidir. Üzerine dikkatli bir şekilde şerbeti eklenir ve karıştırılır. Ocağın altı kısık olarak helva suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra helva suyunu tamamen çekince üzerine tarçın serpilip havlu kağıt ile üzeri kapatılıp 20 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Dinlenen helva güzelce karıştırılıp bir kase içerisine bastırılır ve servis tabağına ters çevrilir. İstenirse dondurma ile de servis yapılabilir. Afiyet olsun.
 
 

 


Hiç yorum yok: