Bardak ölçüsü:
130 ml çay bardağı
Malzemeler:
125 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber (istenirse)
1 kâse beyaz peynir
1 tutam maydanoz
4 su bardağı un
Üzeri için:
Susam veya
Çörek otu
Malzemeler:
125 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber (istenirse)
1 kâse beyaz peynir
1 tutam maydanoz
4 su bardağı un
Üzeri için:
Susam veya
Çörek otu
Yapılışı: Maydanoz hariç diğer bütün malzemeler yoğurma kabın alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır, en son ince kıyılmış maydanoz eklenip hepsi birlikte tekrardan yoğrulur, istenirse dereotu da eklenebilir. Daha sonra yapılan hamur küçük bezelere ayrılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam veya
çörek otu serpiştirilir ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
çörek otu serpiştirilir ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder