2 Mart 2021 Salı

MOZAİK KEK



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Kalıp ölçüsü: 28 cm x 13 cm baton kek kalıbı
Malzemeler:
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu (1 küçük şişe)
1tane limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
 
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kase içerisine alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye çırpılır. Daha sonra maden suyunun 1 yemek kaşığı eksiği ve sıvı yağ eklenip az çevrilir.
Kakao ve yarım bardak un hariç diğer kuru malzemeler elenerek karışıma eklenir ve az çevrilir. Karışımdan 3 dolu servis kaşığı başka bir kaseye ayrılır ve kalan çok olan karışıma ayrılan yarım bardak un eklenir ve güzelce çırpılır. Az olan karışıma kakao ve 1 yemek kaşığı ayrılan maden suyu eklenip çırpılır. Margarin ile yağlanmış baton kek kalıbına önce beyaz karışımın üçte biri yayılır, onun üzerine kaşık ile kakaolu karışımdan gezdirerek yayılır ve beyaz karışımın kalan yarısı yayılır, kakaolu karışım ve tekrardan beyaz karışım yayılır ve her iki karışımda kak kalına yayılmış olur. Önceden ısıtılmamış soğuk fırında 170 derecede 50 dakika pişirilip kürdan testi yapılır ve ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
 

 

Hiç yorum yok: