9 Mart 2021 Salı

YEŞİL MERCİMEK İLE IZGARA KÖFTE - VEJETERYAN KÖFTE

Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
 

Yapılışı: Mercimekler güzelce yıkanıp tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip mercimekler biraz diri kalacak şekilde pişirilir. Daha sonra mercimekler süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır. Kuru soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir veya rondoda çekilir, soğanın suyu çok çıkmış ise suyu sıkılarak dökülür ve geniş bir kase içerisine alınır. Mercimekler de rondoda çekilir ve onlar da kase içerisine alınır. Galeta unu, yumurta ve baharatalar da eklenip köfte güzelce yoğrulur. En son ince kıyılmış maydanoz eklenip onunla da yoğrulur. Köfteler istenilen büyüklükte koparılır ve avuç içerisinde bastırılıp bir tabağa alınır, bütün köfte harcı bu şekilde hazırlanır. Köftenin pişirileceği tavaya sıvı yağ konulup güzelce ısıtılır ve üzerine köfteler dizilip önlü arkalı köfteler pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: