2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Yapılışı: Mercimekler güzelce yıkanıp tencereye alınır ve üzerini
geçecek kadar su eklenip mercimekler biraz diri kalacak şekilde pişirilir. Daha
sonra mercimekler süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır. Kuru soğan rendenin
ince tarafı ile rendelenir veya rondoda çekilir, soğanın suyu çok çıkmış ise
suyu sıkılarak dökülür ve geniş bir kase içerisine alınır. Mercimekler de
rondoda çekilir ve onlar da kase içerisine alınır. Galeta unu, yumurta ve
baharatalar da eklenip köfte güzelce yoğrulur. En son ince kıyılmış maydanoz
eklenip onunla da yoğrulur. Köfteler istenilen büyüklükte koparılır ve avuç içerisinde
bastırılıp bir tabağa alınır, bütün köfte harcı bu şekilde hazırlanır. Köftenin
pişirileceği tavaya sıvı yağ konulup güzelce ısıtılır ve üzerine köfteler
dizilip önlü arkalı köfteler pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder