Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı süt
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
Kakao
Yapılışı: Keki hazırlamak
için yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınıp köpürene kadar çırpılır, daha
sonra süt ve yağ eklenir. Kuru malzemeler elenerek eklenir ve bütün malzemeler
çırpılır. Hazırlanan karışım tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 cm büyüklüğündeki
kelepçeli kalıba boşaltılır. 170 dereceli fırında 40-45 dakika kontrollü bir
şekilde pişirilir, kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir. Kek fırından
çıkınca sıcakken 1,5 su bardağı soğuk süt ile ıslatılır ve soğumaya bırakılır.
Krema için süt, un, nişasta, limon kabuğu rendesi ve şeker karıştırılarak pişirilir ocaktan inmesine yakın vanilya, ve tereyağı eklenir ve ocağın altı kapatılıp ılımaya bırakılır. Krema ılıyınca içerisine 1 poşet krem şanti eklenip mikserle güzelce karıştırılır. Daha sonra kek kalıbından çıkarılıp servis tabağına alınır, kelepçesi kekin kenarına takılır ve üzerine krema yayılır ve üzerine bolca kakao elenip buzdolabında en az 4 saat kadar bekletilir. Servis yapılacağı zaman kelepçe çıkarılıp dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Krema için süt, un, nişasta, limon kabuğu rendesi ve şeker karıştırılarak pişirilir ocaktan inmesine yakın vanilya, ve tereyağı eklenir ve ocağın altı kapatılıp ılımaya bırakılır. Krema ılıyınca içerisine 1 poşet krem şanti eklenip mikserle güzelce karıştırılır. Daha sonra kek kalıbından çıkarılıp servis tabağına alınır, kelepçesi kekin kenarına takılır ve üzerine krema yayılır ve üzerine bolca kakao elenip buzdolabında en az 4 saat kadar bekletilir. Servis yapılacağı zaman kelepçe çıkarılıp dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder