14 Kasım 2020 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK

Malzemeler
Hamuru için::
2 su bardağı su (200 ml)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 veya 6 su bardağı un
İçi için: 
400 gr kıyma
2 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı 

Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için soğanlar rondoda çekilir ve kıymaya eklenir. Tuz, pul biber, karabiber ve su eklenip iç malzemesi yoğrulur. 
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır, 24 tane bezeye ayrılır ve bezler avuç içerinde yuvarlanıp unlanmış bir tepsiye dizilir ve üzeri örtü ile kapatılarak 10 dakika oda ısısında dinlenmeye bırakılır. 
Dinlenen hamur yufkadan çok az kalın bir şekilde açılır ve yarısına kıymalı içten kaşık ile konulup kıyma içi yayılır ve diğer yarısı kıymanın üzerine kapatılıp kenarlarına sıkıca bastırılır ve ister rulet ile isterseniz de çay tabağı ile kenar kısmı kesilir ve yağlı kağıt üzerine alınır. Bütün bezelere aynı işlem yapılır. 
Ayçiçek yağı geniş bir tavaya konulur ve iyice ısıtılır. Isınan yağın içerisine hazırlanan börekten 2 tane konulup kızartılır, kızaran börek dikkatli bir şekilde ters çevrilir ve arka tarafı da kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır. Bütün börekler aynı şekilde kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: