8 Kasım 2020 Pazar

BAYAT KEKLE ÇİKOLATALI TOPLAR

 


Malzemeler:
1 baton veya yarım kalıp kek
200 ml krema
80 gr bitter çikolata
80 gr sütlü çikolata
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Toz fıstık
Yapılışı: Bayatlamış olan kek avuç içerisine ufalanır. Krema sütlüğe alınıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Daha sonra kremanın içerisine çikolatalar eklenip erimeleri sağlanır ve ufalanmış olan kekin üzerine dökülüp kek yoğrulur. Eğer karışımınız cıvık ise üzeri streç filim ile kapatılıp buzdolabında bekletilir. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içerisinde yuvarlanıp Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır. Topların bir kısmı da istenirse toz fıstığa bulanır. Buzdolabında bekletilip sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: