26 Eylül 2020 Cumartesi

ÇATAL



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
150 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağı un

 Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışamayan yumuşak bir hamur yapılır. Küçük bezelere ayrılır ben 30 tane bezeye ayırdım ve her bir beze iki parçaya ayrılıp her iki parça da tezgâh üzerinde ortası biraz daha kalın olacak şekilde rulo yapılır ve iki parçanın uç kısımları birleştirilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çatalla çizilip kenar kısımlarına çörek otu serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: