Malzemeler:
Hamur için:
3
tane yumurta
1
su bardağı su
1
su bardağı un
100
gr tereyağı veya margarin
1
fiske tuz
1
tatlı kaşığı şeker
Pastacı kreması için:
3
su bardağı süt
2
yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
2
yemek kaşığı un
4
yemek kaşığı şeker
1
tane yumurta sarısı
1
paket vanilya
1
poşet krem şanti
Çikolata sosu için:
1
paket hazır çikolata sosu
Yapılışı: Şuu hamurunu hazırlamak için su ve margarin yağı bir tencerenin
içerisine alınıp yağ eriyip suda kaynamaya başlayınca tuz, şeker ve un eklenip
hızlı bir şekilde karıştırılarak hamur pişirilir, bu aşamada hızlı karıştırmak
önemli çünkü topaklar olmaması gerekir. Hamurun pişmesinin yeterli olduğu
tencerenin tabanına yapışmaya başlayınca hamur ocaktan alınıp geniş bir kase içerisine
alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar birer birer eklenip mikserle
çırpılır, her yumurta eklendiğinde hamura çok güzel yedirmek gerekir ki hamur
tutsun. Daha sonra hazırlanan hamur istenirse 2 tane tatlı kaşığı ile yağlı
kağıt serilmiş tepsinin üzerine aralıklı olarak yerleştirilir, veya hazırlanan
hamur sıkma poşetine konulup sıkılır. Çay kaşığı suya batırılır ve tepsideki
hamurların üzerleri fazla bastırmadan düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180
dereceli fırında 30 dakika pişirilir, profiterol hamurları piştikten sonra asll
fırından çıkarılmadan fırında soğutulur, böylece pişen hamurlarda çökme ve
yumuşama olmaz, bu işlem çok önemlidir.
Pastacı
kremasını hazırlamak için süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı bir
tencereye alınıp sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın
altı kısılıp vanilya eklenir 1 veya 2 dakika unun kokusu gitsin diye karıştırarak
pişirilir. Daha sonra krema soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya 1 poşet krem şanti
eklenip mikserle 2 dakika kadar çırpılır. Hazırlanan krema sıkma poşetine
konulur.
Çikolata
sosunu hazırlamak için poşetin üzerindeki tarife göre çikolata sosu hazırlanır
ve üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan
profiterol hamurlarının içerisine krema sıkılır, eğer sıkma poşetiniz yoksa profiterol
hamurları ortadan kesilir ve kaşık ile ortasındaki boşluğa krema konulabilir.
Krema doldurulan hamurlar servis tabağının içeresine alınır üzerine soğumuş
olan çikolata sosu gezdirilerek dökülür. Eğer istenirse üzerine toz fıstık serpiştirilir
ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder