Malzemeler:
250 gr tereyağı
(oda ısısında)
1 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı tahin
1 tane
yumurta sarısı
1 paket
vanilya
3,5 veya
4 su bardağı un
1 küçük kâse
ceviz içi (istenirse)
Üzeri için:
1 tane
yumurta akı
1 küçük
kase ceviz veya fındık
Yapılışı: Tereyağı, tahin,
yumurta sarısı ve vanilya yoğurma kabına alınıp biraz karıştırılır. Daha sonra
önce 3 su bardağı un eklenip yoğrulur, kıvamı yumuşak olur ise 1 su bardağı un
daha ilave edilip tekrardan yoğrulur. En son ezilmiş olan ceviz içi eklenir ve
hamur toparlanır. Yapılan hamurdan limondan küçük parçalar alınıp avuç içerisinde
yuvarlanır ve önce yumurta akına batırılır, daha sonra fındık veya cevize batırılıp
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün kurabiye hamuruna aynı işlem
yapılır. Hazırlanan kurabiyeler 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarıncaya
kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler tepside soğutup öyle servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder