2 Ekim 2020 Cuma

KIYMALI PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ




Malzemeler:
1 büyük bağ semizotu
100 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane domates
5 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
 
Yapılışı: Zeytinyağı ve yemeklik olarak doğranmış soğan tencereye alınıp güzelce kavrulur. Daha sonra içerine kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, baharatları eklenir. Güzelce yıkanıp doğranmış olan semizotu eklenir, üzerine yıkanmış olan pirinç ve rendelenmiş olan domates eklenip çok ezmeden karıştırılır. Daha sonra üzerine 1 çay bardağı su konulup kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 

 

Hiç yorum yok: