Bardak Ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
1,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı süt
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
3,5 su bardağı tam
buğday unu
1 tatlı kaşığı kuru
maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Su, süt, maya, şeker ve zeytinyağı hamur yoğurma
makinasına alınır, üzerine önce 3 su bardağı un konulur, unun üzerine tuz
eklenip yoğurmaya başlanır. Çok cıvık ise yarım bardak un daha eklenir, yalnız
çok katı bir hamur olmamalıdır, yani ele yapışan bir kıvamda olmalıdır ve 5
dakika kısık devirde yoğrulur. Hamur makinası yok ise mikser ile karıştırılabilir.
Daha sonra üzeri streç film ile kapatılıp ılık bir ortamda 2 saat kadar
mayalandırılır. Mayalanan hamur kaşıkla veya spatula ile unlu tezgâh üzerine
alınır ve etrafından toparlanarak içerisindeki havası alınır. Daha sonra biraz
uzatılıp rulo şeklinde sarılıp unlanmış uzun kek kalıbına hamur alınır ve üzeri
örtü ile kapatılıp 1 saatte bu şekilde bekletilir. Kabaran hamurun üzerine
keskin bir bıçakla verevler çizilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık
30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum folyo ile üzeri
kapatılır. Fırından çıkınca temiz örtü arasında soğutulur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder