Malzemeler:
500 gr dana
sotelik et
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 tane kuru soğan
4 tane yeşilbiber
1 tane
kırmızıbiber
Yarım yemek kaşığı
biber salçası
Yarım yemek kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul
biber
1 çay kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
tereyağı
2 tane olgun
domates
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır ve etler
azar azar eklenip hızlı ateşte mühürlenir. Etlerin saldığı suyu çekinceye kadar
kavrulur. Daha sonra içerisine yemeklik olarak doğranmış olan soğanlar eklenip
güzelce kavrulur. Gene küçük yemeklik olarak doğranmış olan biberler de eklenip
kavurmaya devam edilir. Salçalar, baharatlar eklenip biraz çevrilir ve
rendelenmiş domatesler eklenir. En son etlerin üzerini geçecek kadar su eklenip
kısık ateşte 1 saat pişirilir. Etler pişerken suyu kontrol edilir eğer suyunu
çekecek olur ise kaynamış su ilavesi yapılır. Pişen etler pilav ile veya
patates püresi ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder