13 Ağustos 2019 Salı

ET SOTE




Malzemeler:
500 gr dana sotelik et
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane kuru soğan
4 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tane olgun domates

Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır ve etler azar azar eklenip hızlı ateşte mühürlenir. Etlerin saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine yemeklik olarak doğranmış olan soğanlar eklenip güzelce kavrulur. Gene küçük yemeklik olarak doğranmış olan biberler de eklenip kavurmaya devam edilir. Salçalar, baharatlar eklenip biraz çevrilir ve rendelenmiş domatesler eklenir. En son etlerin üzerini geçecek kadar su eklenip kısık ateşte 1 saat pişirilir. Etler pişerken suyu kontrol edilir eğer suyunu çekecek olur ise kaynamış su ilavesi yapılır. Pişen etler pilav ile veya patates püresi ile servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: