Malzemeler:
5 tane orta
boy patates
Yarım su
bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı
un
1 tane
yumurta
200 gr kaşar
peyniri
Tuz,
karabiber, toz kırmızıbiber
İçi için:
300 gr kıyma
2 tane kuru
soğan
3 tane yeşilbiber
Yarım demet
maydanoz
Tuz,
karabiber, kırmızıbiber
Pane için:
2 tane
yumurta
1 kâse
galeta unu
Üzerleri için:
1 çay bardağı
sıvı yağ
Yapılışı: Köfteye öncelikle içi yapılarak başlanır.
Bunun için küçük doğranmış olan soğanlar az zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra
içerisine küçük doğranmış olan biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma
eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Baharatları eklenir
ve ince kıyılmış olan maydanoz eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Patatesli
karışımı hazırlamak için öncelikle bulgurun üzerine kaynar su gezdirilip 20
dakika bekletilir. Haşlanmış olan patateslerin
kabukları soyulup sıcakken ezilir, içerisine kaşar peyniri rendelenir.
Islatılmış olan bulgur, baharatlar ve yumurta eklenip yoğrulur. En son un
eklenir güzelce yoğrulur ve üzeri kapatılarak 20 dakika kadar buzdolabında
dinlendirilir.
Pane için
yumurtalar geniş bir tabağa kırılıp çırpılır, başka geniş bir tabağa da galeta
unu konulup hazırlanır.
Dinlenen patatesler
limon büyüklüğünde bezelere ayrılır ve içli köfte yapılır gibi patatesin orta
kısmı açılır ve soğumuş olan kıymalı içten konulup kapatılır. Avuç içerisinde
yassı olacak şekilde düzeltilip önce çırpılmış olan yumurtaya bulanır, sonra
galeta ununa bulanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerilerine fırça ile
sıvı yağ sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri hafif
kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder