Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kuru maya (10 gr)
1 tane yumurta akı (sarıları üzeri için )
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
İçi için:
4 tane patates
1 tane kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber, karabiber
Yapılışı: Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda 45 dakika kadar mayalandırılır. Bu arada içi hazırlanır yemeklik küçük doğranmış soğanlar zeytin yağında kavrulur, içerisine baharatlar ve haşlanıp ezilmiş olan patatesler eklenir biraz daha kavrulup ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamur 1 tane bezeye ayrılır ve geniş dikdörtgen şeklinde açılır, açılan hamurun yarısına iç malzeme yayılır, diğer yarısı üzerine kapatılır. 1 parmak genişliğinde şeritler kesilir ve kesilen şeritler önce biraz kıvrılır ve kıvrılan şerit çevrilerek kendi etrafında döndürülür ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 15 dakika kadar tepside bekletilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir. 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. Bu ölçülerden 24 tane poğaça çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder