Keki için:
3 tane yumurta
3 türk kahve fincanı şeker
1 türk kahve
fincanı süt
3,5 türk kahve
fincanı un
3 yemek kaşığı
kakao
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak
için:
1,5 su bardağı
süt
Üzeri
için:
1 su bardağı
süt
1 poşet krem
şanti
Çikolata
sosu için:
2 su bardağı
süt
1 su bardağı
şeker
3 yemek kaşağı
kakao
2 yemek kaşığı
un
Yapılışı:
Keki hazırlamak için yumurtalar ve şeker mikserle boza kıvamına
gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra içerisine süt eklenip az çırpılır. Un,
kabartma tozu, vanilya ve kakao tel süzgeç ile elenerek karşıma eklenir ve
hepsi birlikte karıştırılır. Margarin ile yağlanmış olan kare borcama karışım
boşaltılır ve 170 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirilir, pişip pişmediği
kürdan testi ile kontrol edilir, kürdan batırıldığında nemli çıkıyor ise biraz
daha fırında bekletilir. Kek fırından çıkarılınca üzerine 1,5 su bardağı süt
gezdirilir ve soğumaya bırakılır.
Krem şanti ve 1
su bardağı süt mikserle 2-3 dakika çırpılır ve soğuyan kekin üzerine yayılıp 1
saat kadar buzdolabında bekletilir.
Çikolata sosunu
hazırlamak için sos malzemelerin hepsi bir sütlüğe alınır ve sürekli
karıştırarak unun kokusu gidinceye kadar 1-2 dakika kısık ateşte pişirilir ve
ara sıra kabuk bağlamaması için karıştırarak soğuması sağlanır. Buzdolabında bekletilen
pastanın üzerine soğumuş olan çikolata sosu yayılır ve bu şekilde de
buzdolabında bekletilir. Daha sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder