3 Haziran 2019 Pazartesi

HURMA TATLISI KIYIR KIYIR BİR LEZZET

Malzemeler:
250 gr tereyağı eriyecek
1 çay bardağı sıvı yağ
4/3 kahve fincanı su + yarım çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu

İçi için:
Ceviz içi

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile çok yumuşak olmayan bir hamur yapılır. Daha sonra hamurdan limondan küçük cevizden büyük bezeler alınır (30 tane beze) ve elek üzerinde veya rende üzerinde hamur uzun bir şekilde yuvarlanır ve orta kısmına oyuk açılıp ortasına ceviz içi konulup kapatılır ve tekrardan elek üzerinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170⁰’de üzeri hafif kızarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Şerbet 10 dakika kadar kaynatılır ve inmesine yakın limon suyu sıkılır ve 2 dakika sıcağının çıkması beklenir, soğumuş olan tatlının üzerine dökülür. Tatlı şerbetini çekince üzeri toz fıstık ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: