Malzemeler:
8 tane patlıcan
2 dolu servis kaşığı zeytinyağı
3 tane kuru soğan (piyazlık doğranmış)
4 tane çarliston biber
4 tane köy biberi
5 diş sarımsak
3 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı: Patlıcanlar alacalı
soyulur ve acısı çıksın diye tuzlu suda 20 dakika kadar ıslatılır. Daha sonra
patlıcanlar güzelce kurulanır ve kızdırılmış sıvı yağda kızartılıp havlu kâğıt
üzerine alınır. İmambayıldının içini hazırlamak için zeytinyağı bir tencereye
alınır, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar ve tuz eklenir, soğanlar ölünceye
kadar kavrulur. Daha sonra yemeklik doğranmış olan biberler ve sarımsaklar
eklenir, baharatları eklenir ve biberler de ölünceye kadar kavrulur. En son
kabukları soyulmuş olan domatesler ve şeker eklenip domatesler yumuşayana kadar
pişirilir. Kızartılmış olan patlıcanlar tatlı kaşığı ile ortaları açılır ve
hazırlanmış olan içten ortalarına pay edilir. 2 su bardağı su içerisinde 1
yemek kaşığı salça eritilir ve tepsideki yemeğin tabanına boşaltılır ve 180 dereceli
fırında 30 dakika pişirilir. Pişen yemek tepsisinde soğutulup öyle servis
tabağın alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder