8 Haziran 2019 Cumartesi

İMAMBAYILDI


Malzemeler:
8 tane patlıcan
2 dolu servis kaşığı zeytinyağı
3 tane kuru soğan (piyazlık doğranmış)
4 tane çarliston biber
4 tane köy biberi
5 diş sarımsak
3 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur ve acısı çıksın diye tuzlu suda 20 dakika kadar ıslatılır. Daha sonra patlıcanlar güzelce kurulanır ve kızdırılmış sıvı yağda kızartılıp havlu kâğıt üzerine alınır. İmambayıldının içini hazırlamak için zeytinyağı bir tencereye alınır, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar ve tuz eklenir, soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra yemeklik doğranmış olan biberler ve sarımsaklar eklenir, baharatları eklenir ve biberler de ölünceye kadar kavrulur. En son kabukları soyulmuş olan domatesler ve şeker eklenip domatesler yumuşayana kadar pişirilir. Kızartılmış olan patlıcanlar tatlı kaşığı ile ortaları açılır ve hazırlanmış olan içten ortalarına pay edilir. 2 su bardağı su içerisinde 1 yemek kaşığı salça eritilir ve tepsideki yemeğin tabanına boşaltılır ve 180 dereceli fırında 30 dakika pişirilir. Pişen yemek tepsisinde soğutulup öyle servis tabağın alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: