2 tane
yumurta
1 su
bardağı şeker
Yarım su
bardağı süt
125 gr
tereyağı (eritilmiş)
2 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
6 tane
kuru kayısı
3 yemek
kaşığı çekirdeksiz üzüm
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker
boza kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır. Daha sonra içerisine süt ve
sıvı yağ eklenip az çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya tel süzgece alınıp
elenerek karışıma eklenir ve çok az daha çırpılır. Karışıma küçük doğranmış
olan kuru kayısı ve çekirdeksiz üzüm eklenip spatula ile karıştırılır. Yağlanmış
uzun kek kalıbına karışım boşaltılır ve 170 dereceli fırında 45 dakika
pişirilir. Kek kalıbında soğutulup servis tabağına alınır ve dilimlenerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder