Malzemeler:
1 tane pandispanya
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1 silme yemek kaşığı şeker
Pastacı kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 tene yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
Araları için:
1 kg çilek
Üzeri için:
1 paket pasta jölesi
Yapılışı: Pastacı kreması için vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeler küçük bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya, eklenir biraz daha pişirilir ve ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır, kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak soğutulur. Daha sonra krem şanti eklenip mikserle 2 dakika kadar çırpılıp krema hazır hale getirilir.
Pandispanya eninden 2 parçaya kesilir ve kesilen parçalardan biri kelepçeli kalıbın içine yerleştirilir ve üzeri süt ile ıslatılır. Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın 1. katına yayılır, üzerine de çilek yerleştirilir. 2. kat pandispanya çileklerin üzerine kapatılır ve kalan krema üzerine yayılır. Onun üzerine de çilekler düzgünce yerleştirilir.
Üzerine paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış olan pasta jölesi dökülür ve buzdolabında 1 gece bekletilir. Daha sonra kenarındaki kelepçeli kalıp çıkartılır ve pasta servis tabağına alındıktan sonra dilimlenerek dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun. yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder