1 Ocak 2024 Pazartesi

ÇİLEKLİ PASTA



Malzemeler:
1 tane pandispanya
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Pastacı kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
Araları için:
Çilek
Üstünü kaplamak için:
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı: Pastacı kreması için vanilya, tereyağı  ve limon kabuğu hariç diğer malzemeler küçük bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya, limon kabuğu eklenir biraz daha pişirilir. En son tereyağı eklenir ve ocağın altı kapatılır. Kabuk bağlamaması için arada bir karıştırtılarak soğutulur.
Pandispanya eninden 3 parçaya kesilir ve kesilen parçalar tabağa alınır, üzerleri süt ile ıslatılır. Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın 1. katına yayılır, üzerine de çilek yerleştirilir.  2. kat pandispanya çileklerin üzerine kapatılır ve kalan krema yayılır. Onun üzeri ne de çilek yerleştirilip en son pandispanya katı çileklerin üzerine kapatılır. Soğuk süt ile çırpılmış olan krem şanti ince bir tabaka halinde sıvanıp pasta 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınan pastanın üzerine 2. kat krem şanti güzelce sıvanır. Artan krem şanti sıkma torbasına alınır ve pastanın üzeri istenilen şeklide süslenip buzdolabında en az 2 saat daha bekletilir. Pasta soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: