Malzemeler:
Pandispanyayı
ıslatmak için:
1 su bardağı
süt
Pastacı
kreması için:
3 su bardağı
süt
2 yemek kaşığı
mısır nişastası
2 yemek kaşığı
un
3 yemek kaşığı
şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
Araları
için:
Çilek
Üstünü
kaplamak için:
2 poşet krem
şanti
1 su bardağı
süt
Yapılışı:
Pastacı kreması için vanilya, tereyağı ve limon kabuğu hariç diğer malzemeler küçük
bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca
vanilya, limon kabuğu eklenir biraz daha pişirilir. En son tereyağı eklenir ve
ocağın altı kapatılır. Kabuk bağlamaması için arada bir karıştırtılarak soğutulur.
Pandispanya eninden
3 parçaya kesilir ve kesilen parçalar tabağa alınır, üzerleri süt ile ıslatılır.
Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın 1. katına yayılır, üzerine
de çilek yerleştirilir. 2. kat
pandispanya çileklerin üzerine kapatılır ve kalan krema yayılır. Onun üzeri ne
de çilek yerleştirilip en son pandispanya katı çileklerin üzerine kapatılır.
Soğuk süt ile çırpılmış olan krem şanti ince bir tabaka halinde sıvanıp pasta 1
saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınan pastanın
üzerine 2. kat krem şanti güzelce sıvanır. Artan krem şanti sıkma torbasına
alınır ve pastanın üzeri istenilen şeklide süslenip buzdolabında en az 2 saat
daha bekletilir. Pasta soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder