10 Aralık 2023 Pazar

KIYMALI PİDE

Hamur İçin Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
 1 tane yumurta akı(sarısı üzeri için)
1 paket yaş veya kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçi için:
300 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kapya biber 
1 tane domates 
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Pidenin içi için kıyma ve baharatlar hariç diğerleri rondodan çekilir ve geniş bir kase içerisine alınır. Daha sonra kıyma ve baharatlar da kaseye konulup hepsi güzelce karıştırılır ve kenera alınır.

Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur limon büyüklüğünde 20 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tepsi uzunluğunda oval bir şekilde açılır ve iç malzemesinden ortasına yayılır kenarlarından ve iki uç kısmından birleştirilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰ fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: