Kek
için:
4 tane yumurta
1 su bardağı
şeker
1,5 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı
tarçın
2 tane elma
1 su bardağı
ceviz içi
Keki ıslatmak
için:
1 su bardağı
süt
Kreması
için:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı
mısır nişastası
1 su bardağı
şeker
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem
şanti
Yapılışı:
Keki hazırlamak için yumurtalar ve şeker mixerle köpürene kadar çırpılır. Daha
sonra mixer içerisinden çıkarılıp toz malzemeler elenerek karışıma eklenip
spatula ile karıştırılır. En son küçük küp doğranmış elmalar ve ceviz içi
eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Yağlanmış dikdörtgen borcama karışım
boşaltılır ve önceden ısıtılmış 170˚ fırında 30
dakika pişirilir. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca 1 su bardağı süt ile ıslatılıp
soğumaya bırakılır.
Kekin kremasını
hazırlamak için süt, un, nişasta ve şeker karıştırılarak ocakta pişirilir. Kaynamaya
başlayınca tereyağı da eklenir ve en son vanilya eklenip ocaktan alınır. Biraz ılıyınca
içerisine 1 poşet krem anti eklenip mixerle 2-3 dakika çırpılır. Daha sonra
soğuyan kekin üzerine krema yayılır ve buzdolabında bekletilir. Kek
dilimlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder