Malzemeler:
150 gr margarin
1 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz Antep fıstığı
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 veya 1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
Kırık Antep fıstığı
Yapılışı: Yumurta, yumuşak margarin ve pudra şekeri yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Daha sonra Antep fıstığı ve Hindistan cevizi eklenip yoğurmaya devam edilir. En son un, vanilya ve kabartma tozu eklenip hamura şekil verecek kıvamda bir hamur yapılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve kırık Antep fıstığına batırılır. Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir, kurabiyeleri aralıklı yerleştirmeye özen gösterilmelidir, çünkü kurabiyeler yayılıyor. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşak olacağından hemen tepsiden kaldırılmamalıdır, tamamen soğuyunca servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
1 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz Antep fıstığı
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 veya 1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
Kırık Antep fıstığı
Yapılışı: Yumurta, yumuşak margarin ve pudra şekeri yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Daha sonra Antep fıstığı ve Hindistan cevizi eklenip yoğurmaya devam edilir. En son un, vanilya ve kabartma tozu eklenip hamura şekil verecek kıvamda bir hamur yapılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve kırık Antep fıstığına batırılır. Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir, kurabiyeleri aralıklı yerleştirmeye özen gösterilmelidir, çünkü kurabiyeler yayılıyor. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşak olacağından hemen tepsiden kaldırılmamalıdır, tamamen soğuyunca servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder