1 su bardağı süt
1 su bardağı tereyağı-sıvı yağ karışık
1 yumurtanın beyazı(sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 avuç ceviz içi
1 avuç ceviz içi
Yapılışı: Ceviz hariç diğer bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır, en son ceviz eklenir. Daha sonra hazırlanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılır ve tezgah üzerinde düzeltilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirilir ve üzerlerine yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımı sürülüp susam çörekotu serpilip 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder