500 gr ıspanak
1 tane yeşil elma
1 tane nar
2 tane kapya biber
1 paket mantar (400) gr
1 kase mısır konservesi
6 dal taze soğan
Sosu için:
1 tane portakal suyu
1 tane limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, toz kırmızı biber, sumak, karabiber
Üzeri için:
Ceviz içi
Mısır ve nar taneleri
Yapılışı: Ispanağın sap kısımları kopartılır ve kalan yeşil kısımları elle kopartılıp geniş bir kap içerisine alınır. Sap kısımları da bıçak ile ince kıyılır ve yeşil kısımların üzerine eklenir.
Tavaya az zeytinyağı konulup ısıtılır ve içerisine jülyen şeklinde doğranmış olan mantarlar azar azar eklenir ve sotelenip bir kenara alınır, mantarların hepsini bir anda eklememek gerekir ki sulanmasın. Daha sonra tavada en son kalan mantarların üzerine jülyen doğranmış olan kapya biberler ve iri doğranmış olan taze soğanda eklenir. Kenara alınan mantarlar, baharatlar eklenip karıştırılır ve biraz soğumaya bırakılır. Soğuyan mantarlı karışım ıspanakların üzerine alınır. Nar, mısır ve küçük küp doğranmış olan elma eklenir. Sos malzemeleri bir kasede karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilerek dökülür ve hepsi birlikte harmanlanıp servis tabağına alınır. Salatanın üzeri mısır ve nar taneleri ile süslenir. En son üzerine ceviz içi serpiştirilip servis yapılır. Afiyet olsun
1 tane yeşil elma
1 tane nar
2 tane kapya biber
1 paket mantar (400) gr
1 kase mısır konservesi
6 dal taze soğan
Sosu için:
1 tane portakal suyu
1 tane limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, toz kırmızı biber, sumak, karabiber
Üzeri için:
Ceviz içi
Mısır ve nar taneleri
Yapılışı: Ispanağın sap kısımları kopartılır ve kalan yeşil kısımları elle kopartılıp geniş bir kap içerisine alınır. Sap kısımları da bıçak ile ince kıyılır ve yeşil kısımların üzerine eklenir.
Tavaya az zeytinyağı konulup ısıtılır ve içerisine jülyen şeklinde doğranmış olan mantarlar azar azar eklenir ve sotelenip bir kenara alınır, mantarların hepsini bir anda eklememek gerekir ki sulanmasın. Daha sonra tavada en son kalan mantarların üzerine jülyen doğranmış olan kapya biberler ve iri doğranmış olan taze soğanda eklenir. Kenara alınan mantarlar, baharatlar eklenip karıştırılır ve biraz soğumaya bırakılır. Soğuyan mantarlı karışım ıspanakların üzerine alınır. Nar, mısır ve küçük küp doğranmış olan elma eklenir. Sos malzemeleri bir kasede karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilerek dökülür ve hepsi birlikte harmanlanıp servis tabağına alınır. Salatanın üzeri mısır ve nar taneleri ile süslenir. En son üzerine ceviz içi serpiştirilip servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder