6 Eylül 2021 Pazartesi

KARAKÖY POĞAÇASI

 


Bardak ölçüsü: 200 gr su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş veya instant kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr margarin veya tereyağı (yumuşak)
3 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg un (2 yemek kaşığını üzerinden alın)
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
 
Yapılışı: Ilıtılmış su, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve mayanın çözülmesi için 2 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenip hamur yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır (24 adet beze). Bezeler avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzeri örtü ile kapatılıp tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletilir. 2 tane yumurta sarısı çırpılır ve poğaçaların üzerlerine sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 

 

Hiç yorum yok: