15 Haziran 2021 Salı

PATLICANLI BÖREK İÇİ



Malzemeler:
4 tane patlıcan
1 tane küçük kuru soğan
1 tane kapya biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için patlıcanların kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranır ve acı suyu çıksın diye 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Daha sonra tencereye zeytinyağı konulur ve içerisine yemeklik küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan güzelce kavrulur.  Kırmızı biber de çok küçük doğranır ve kavrulan soğanın üzerine eklenip biber de kavrulur. Baharatları ve salçalar eklenip az çevrilir ve tuzlu suda bekletilen patlıcanların suyu sıkılarak karışıma eklenir ve çok kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilip soğumaya bırakılır.

 

Hiç yorum yok: