31 Ekim 2017 Salı

RULO KETE


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı nişasta
5,5-6 su bardağı un
Araları için:.
250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Bezeleri açmak için:
1 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip mayanın kabarması beklenir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek sert olmayacak bir hamur yapılır. 9 tane bezeye ayrılır ve 10 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen bezeler yufka inceliğinde açılır ve araları yağlanarak üst üste konulur ve hepsi birlikte gevşekçe rulo şeklinde sarılır. 3’er parmak aralıklarla kesilir ve kesilen yerden yanlardan yukarıya doğru hafif toplayarak birleştirilir ve hafifçe üzerine bastırılır ve ters çevrilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 40 dakika tepside ılık bir ortamda mayalandırılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 200⁰ fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: