Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı
yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 tane yumurta akı
(sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı
nişasta
5,5-6 su bardağı un
Araları
için:.
250 gr tereyağı veya
margarin
1 çay bardağı sıvı
yağ
Bezeleri
açmak için:
1 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip mayanın kabarması
beklenir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek sert olmayacak bir hamur
yapılır. 9 tane bezeye ayrılır ve 10 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen
bezeler yufka inceliğinde açılır ve araları yağlanarak üst üste konulur ve
hepsi birlikte gevşekçe rulo şeklinde sarılır. 3’er parmak aralıklarla kesilir
ve kesilen yerden yanlardan yukarıya doğru hafif toplayarak birleştirilir ve
hafifçe üzerine bastırılır ve ters çevrilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizilir. 40 dakika tepside ılık bir ortamda mayalandırılır. Üzerlerine yumurta
sarısı sürülüp 200⁰ fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder