3 Ekim 2017 Salı

MAGNOLİA PUDİNG

Malzemeler:
1 kg süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket krema (200 ml)
1 paket vanilya
1 Paket burçak bisküvi
Çilek
Yapılışı: Bir tencereye süt, nişasta, un, şeker ve yumurta sarısı konulup çırpılır ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır ve ılıyınca vanilya ve krema eklenip mixerle pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Bisküviler rondoda çekilir ve toz haline getirilir, çileklerde dilimlenir. Kadehlere veya kâselere bisküviden 1’er kaşık konulur üzerine hazırlanan muhallebiden 1’er kepçe konulur ve tekrardan bisküviden 1’er kaşık konulup kadehlerin kenarlarına çilekler yerleştirilir ve gene muhallebiden konulur. En üste tekrardan bisküvi konulur ve en üstü çilek süslenir. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: