25 Ekim 2017 Çarşamba

ELİ BÖĞRÜNDE (MARAŞ YÖRESİ)


Malzemeler:
1kg kuşbaşı kuzu kol
1 file arpacık soğan
1 baş sarımsak
10 tane sivri biber
5 tane domates
Tuz, karabiber, pul biber
100 gr tereyağı
Yapılışı: Etler baharatlarla marina edilir. Yağlanmış tepsinin 1 köşesine etler, 1 köşesine biberler, 1 köşesine iri doğranmış domatesler diğer köşesine de arpacık soğanlar yerleştirilir. Sarımsaklar tepsidekilerin aralarına serpiştirilerek yerleştirilir. En üste de tereyağı minik minik doğranarak yerleştirilir. Tepsinin üzeri önce yağlı kâğıt ile kapatılır onun üzeri de aleminyon folyo ile kapatılır. 180⁰’de 1-1,5 saat kadar pişirilir. Pişmesine yakın üzeri açılır ve üzerinin de biraz kızarması sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: