Malzemeler:
1kg kuşbaşı
kuzu kol
1 file arpacık
soğan
1 baş sarımsak
10 tane sivri
biber
5 tane domates
Tuz, karabiber,
pul biber
100 gr tereyağı
Yapılışı:
Etler
baharatlarla marina edilir. Yağlanmış tepsinin 1 köşesine etler, 1 köşesine
biberler, 1 köşesine iri doğranmış domatesler diğer köşesine de arpacık
soğanlar yerleştirilir. Sarımsaklar tepsidekilerin aralarına serpiştirilerek
yerleştirilir. En üste de tereyağı minik minik doğranarak yerleştirilir.
Tepsinin üzeri önce yağlı kâğıt ile kapatılır onun üzeri de aleminyon folyo ile
kapatılır. 180⁰’de 1-1,5 saat kadar pişirilir. Pişmesine yakın üzeri açılır ve
üzerinin de biraz kızarması sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder