2 Kasım 2016 Çarşamba

PIRASALI TART


Malzemeler:
100 gr tereyağı
75 gr ceviz içi (1 dolu su bardağı)
180 gr un (1,5 su bardağından biraz fazla)
1 tane yumurta
Tuz
Üzeri için:
4-5 dal pırasanın beyaz kısımları
3 tane havuç
1 paket krema
2 tane yumurta
1,5 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
Tuz, karabiber
Yapılışı: Ceviz rondoda un haline getirilir. Üzerine un eklenir ve birlikte rondoda çekilir. Küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı da eklenir ve hepsi birlikte az rondoda çevrilir. En son yumurta eklenip çok az daha çalıştırılır ve streç filme sarılıp buzdolabında yarım saat bekletilir. 2 tane yağlı kâğıt arsında pişirilecek kalıp büyüklüğünde açılır ve kalıba kenarlarına gelecek şekilde yerleştirilir ve çatalla her tarafı delinir. 170⁰ fırında 20 dakika pişirilir.
Pırasalar 2 parmak genişliğinde kesilir ve kaynar suda 5 dakika kadar haşlanıp sonra buzlu suya çekilir ve havlu kağıt üzerine alınarak kurulanır. Havuçlar soyulur ve soyacak yardımı ile uzunlamasına ince dilimlenir ve kaynar suda 2-3 dakika bekletilip onlar da havlu kağıt üzerine alınıp kurulanır.
Yumurtalar çırpılır ve içerisine krema eklenip karıştırılır. Daha sonra rendelenmiş olan tulum peyniri, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Pişen tartın üzerine krema karışımı dökülür. Pırasaların kenarı havuç dilimleri ile sarılır ve tartın ortasından başlayarak dizilir. Tekrardan fırına konulup üzeri kızaran kadar pişirilir. Ilıyınca kalıptan çıkarılır ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: