23 Kasım 2016 Çarşamba

YUFKADA KEBAP


Malzemeler:
3 tane yufka
700 kuşbaşı et (kotrafile)
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızıbiber
1 tane yeşilbiber
1 tane havuç                                    
1 tane domates
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı bezelye konservesi
Küçük boy konserve mantar
2 tane patates küp doğranmış kızarmış (istenirse)
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için:
1 tane yumurta
çörekotu
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile hafifçe öldürülür, sırasıyla küçük doğranmış biberler, havuç eklenir ve biraz daha sotelenir. Etler azar azar içerisine eklenerek sotelemeye devam edilir. Karabiber, pul biber,  kekik eklenir, salçalar ve küçük doğranmış olan domates de eklenir ve domatesin suyunu çekinceye kadar çevrilir. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve etler yumuşayana kadar pişirilir. Bezelye, mantar ( patates istenirse) bu aşamada ilave edilip 1-2 taşım kaynayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yufkalar 4 parçaya kesilip sıvı yağ ile yağlanır. Bir kâseye kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilip ortasına hazırlanan iç malzemesi konulur ve kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ters çevrilir ve üzerine istenirse yumurta sürülür, istenirse de sıvı yağ ile yağlanıp önceden ısıtılmış 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: