30 Haziran 2016 Perşembe

KIYMALI TAZE FASULYE


Malzemeler:
1 kg taze fasulye
100 veya 150 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane domates (ben yazdan yaptığım konserveyi kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Yapılışı: Fasulyeler yıkanır, ayıklanır ve videodaki gibi doğranır. Yemeklik doğranmış soğan istenilen yağ ile (ben sıcak yemeklerimde de zeytinyağı kullandığım için zeytinyağı kullandım) kavrulur v içerisine kıyma eklenip beraber kavrulur. Daha sonra dilimlenen fasulyeler eklenir biraz sotelenir. İçerisine küçük doğranmış domates eklenir biraz daha sotelenir. Üzerine kaynamış su eklenip fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: