14 Haziran 2016 Salı

ÇİKOLATALI ÇİZKEK


Malzemeler:
1,5 paket eti burçak
50 gr tereyağı
Bisküviler rondoda çekilir ve tereyağı ile birlikte tereyağı eriyene kadar tavada 1-2 kez çevrilir. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba bardak altı ile bastırılarak yerleştirilir ve buzdolabında bekletilir.

Kreması için:
500 gr labne peyniri
¾  su bardağı toz şeker
1 kutu krema
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 tane yumurta

Yapılışı: Labne peyniri ve şeker tel çırpıcı ile çırpılır (labne sulu ise süzdürülür) Krema, nişasta ve vanilya eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son yumurtalar 1er 1er çırpılarak eklenir. Hazırlanan bisküvinin üzerine dökülür ve 170⁰’de pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kase ile su konulur çizkek çatlamasın diye. Piştikten sonra fırın kapatılır ve çizkek ılıyıncaya kadar fırında bekletilir ve sonra fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.

Sosu için:
100 gr krema
100 gr bitter çikolata
Krema kaynatmadan ocakta ısıtılır ve içerisine çikolatalar parçalanarak konulur ve ocağın altı kapatılıp kremanın sıcağı ile çikolata eritilir ve soğuyan çizkekin üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: