18 Haziran 2016 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU TAVUK


Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı kaşar rendesi

Yapılışı: Tavukgöğsü yıkanır, üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlanır. Haşlanan tavuk eti didiklenip bir kenara alınır. Bir tencerede veya tavada un ve yağ biraz kavrulur ve içerisine soğuk süt eklenip sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır. İçerisine tuz ve karabiber eklenir. Daha sonra hazırlanan beşamel sostan üzeri için 2 yemek kaşığı kadar ayrılır ve kalan beşamel sos ile tavuk etleri karıştırılır ve yağlanmış kare borcama yayılır. Üzerine ayırdığımız beşamel sos yayılır ve en üstüne de kaşar rendesi serpiştirilir. 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: