22 Kasım 2015 Pazar

PARMAK KEBAP


Malzemeler: 
Kebap için:
250 gr köftelik kıyma
250 gr jülyen doğranmış bonfile
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, zeytinyağı

Domates sosu için:
3 tane domates
1 tane yeşil biber
1 küçük kuru soğan
1 kaşık biber salçası
Tuz, karabiber

Üzeri için:
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
2 tane patlıcan
1/2 paket mantar 
Tereyağı

Yapılışı: Bonfile et jülyen doğranır ve tuz, karabiber, pul biber, kekik ve zeytinyağı ile karıştırılıp üzeri kapatılarak buzdolabında dinlenmeye bırakılır. 
Köfteleri hazırlamak için kıymaya, soğan rendesi, tuzu ve karabiber karıştırılır yoğurulup, buzdolabında biraz dinlenmeye bırakılır.
Mantarlar temizlenip sapları koparıldıktan sonra içlerine çok az tereyağı koyulup tuz serperek fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirilir. 
Domates sosunu hazırlamak için soğan ince şekilde kıyılır. Biberler ve domatesler küp küp doğranır. Az zeytinyağı konulan bir tencerede soğanlar biraz kavrulur. Biberler eklenip bir kaç kez çevrilir. Biber salçası ve domatesler de eklenir. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra domatesler suyunu hafifçe çekene kadar pişirilir.
Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur ve bıçakla ince kıyılır, istenirse çok az tereyağında sotelenir.
Dolaptan çıkarılan bonfile etleri çok az yağ ilavesi ile kızdırılmış tavada pişirilir. Diğer tarafta köfteler de parmak şeklinde hazırlanır ve az yağ ilavesi ile ısıtılmış tavada pişirilir.

Servis yapılacak tabağın orta kısmına bazlama konulur ve 8 dilime bölünür. Üzerine hazırlanan domates sosundan bir kaşık konulup yayılır. Onun üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt, közlenmiş patlıcan, bonfile ve köftelerden yerleştirilir. En üste fırınlanmış mantarlardan koyarak soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: